Menu
Szukaj
Koszyk
WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne

Ciastkarstwo Technologia dla szkół zasadniczych Czesław Dojutrek Andrzej Pietrzyk

0.00 (Oceny: 0 Recenzje: 0) Przejdź do sekcji Opinie
45,00 zł
bez VAT

Ceny podane bez kosztów dostawy.

szt.
Dostępność:
na wyczerpaniu
Czas wysyłki: 24 godziny

Kod produktu: 39131

Opis

Tania książka - Ciastkarstwo. Technologia dla szkół zasadniczych – Czesław Dojutrek, Andrzej Pietrzyk

Książka Czesława Dojutreka i Andrzeja Pietrzyka to podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół zasadniczych, który w kompleksowy sposób przedstawia technologię wyrobów ciastkarskich. Publikacja omawia wszystkie etapy produkcji – od klasyfikacji ciast i półproduktów po zasady dekorowania i ocenę jakości gotowych wyrobów.

Autorzy szczegółowo opisują różne rodzaje ciast, w tym drożdżowe, francuskie, kruche, biszkoptowe, biszkoptowo-tłuszczowe, parzone, a także wyroby bezowe, orzechowe, migdałowe i kokosowe. Osobne rozdziały poświęcone są piernikom, tortom, mazurkom, waflom i lodom. Książka zawiera również informacje na temat półproduktów ciastkarskich, remów i mas stosowanych w cukiernictwie.

Oprócz podstaw technologii produkcji czytelnik znajdzie tu także omówienie mechanizacji procesów w cukiernictwie, zasady przechowywania i transportu wyrobów oraz analizę ich wartości odżywczej. Nie zabrakło również wskazówek dotyczących zdobienia i dekorowania ciast, co pozwala na uzyskanie estetycznych i atrakcyjnych wizualnie wypieków.

Podręcznik ten to nieocenione źródło wiedzy dla przyszłych cukierników, a także cenne kompendium dla wszystkich pasjonatów sztuki ciastkarskiej.

Ciastkarstwo Technologia dla szkół zasadniczych Czesław Dojutrek Andrzej Pietrzyk

OPIS:

Książka w bardzo dobrym stanie, używana, posiada pieczątkę

Oprawa miękka

Wydawnictwo WSiP

Wydanie 1

Liczba stron: 424

ISBN 9788302078460

Opinie

0.00
Liczba ocen: 0
Oceń i opisz